ΑΘΗΝΑ
11:36
|
20.04.2024
Εκπρόσωπος της ΕΕ ισχυρίστηκε πως πρόκειται για "καθιερωμένη" και όχι για έκτακτη συνάντηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη θα τεθεί απόψε επί τάπητος η πρόσφατη συμφωνία ΑUKUS μεταξύ ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Γαλλίας και τον αιφνιδιασμό της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ δήλωσε ότι η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν συνιστά μια έκτακτη συνάντηση που συγκλήθηκε ειδικά για τη συμφωνία AUKUS, αλλά ¨”μια καθιερωμένη συνάντησ稔 που πραγματοποιείται όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Μαμέρ τόνισε ότι η Επιτροπή ¨”αναλύει τις λεπτομέρειες” της συμφωνίας AUKUS και τις επιπτώσεις της, προτού υπάρξει επίσημα αντίδραση από μέρους της.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά η ίδια έχει επιλέξει προς το παρόν να μην κάνει κάποιο σχόλιο.

«Η Πρόεδρος της Κομισιόν, όταν ένα κράτος-μέλος εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, το ακούει» είπε καταλήγοντας ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου EUMED9 στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα