ΑΘΗΝΑ
14:33
|
25.04.2024
Χάρη στις... γεννήτριες της Χεζμπολάχ ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη βουλή και δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης από 83 βουλευτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε μετά από πολύωρη διακοπή της συνεδρίασης (λόγω μπλακ-άουτ) η νέα κυβέρνηση του Λιβανέζου εντολοδόχου πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι.

Η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου που συγκροτήθηκε μετά από παζάρια 13 μηνών πήρε τις ψήφους 83 βουλευτών της 128μελούς βουλής.

Η συνεδρίαση κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί (έστω και με καθυστέρηση) αφότου η Χεζμπολάχ παραχώρησε (σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar) δύο φορητές γεννήτριες ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής ηλεκτροδότηση του κοινοβουλίου.

Πριν εξασφαλιστεί η επαρκής ηλεκτροδότηση του κοινοβουλίου ο πρόεδρος της βουλής, Ναμπίλ Μπέρι, είχε διακόψει τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι ενώ ο τελευταίος διάβαζε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης καλώντας τον να συντομεύει πριν εκδηλωθεί το επόμενο μπλακ-άουτ.

Ο Μικάτι, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον Λίβανο με περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων, διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί άμεσα για να σταματήσει την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Αναφερόμενος στην διακοπή εργασιών της βουλής λόγω παύσης της ηλεκτροδότησης τόνισε πως αυτό που αντιμετώπισαν στο κοινοβούλιο “ωχριά μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες από τα συνεχόμενα μπλακ-άουτ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα