ΑΘΗΝΑ
20:18
|
30.09.2024
Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να προκαλέσει "ανακατατάξεις" στην αγορά των ψηφιακών πλατφορμών μουσικής στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη νέα μουσική πλατφόρμα μουσικής streaming (μετάδοσης μέσω Διαδικτύου) Feilo σχεδιάζει η εταιρία Tik Tok σε μία προσπάθεια να κερδίσει ένα μερίδιο της κινέζικης αγοράς μετά την απαγόρευση της μουσικής πλατφόρμας Tencent Music Entertainment να κλείνει αποκλειστικές συμφωνίες με διεθνείς δισκογραφικές εταιρίες παραγωγής στην Κίνα από την σινική Κρατική Αρχή για την Ρύθμιση της Αγοράς (SAMR) τον περασμένο Ιούλιο.

Το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Douyin, που θεωρείται η κινέζικη εκδοχή του TikTok, φέρεται πως βρίσκεται πίσω από την επιμέλεια ανάπτυξης της νέας εφαρμογής Feilo. Παράλληλα η εταιρία ByteDance σχεδιάζει να εξασφαλίσει συμφωνίες με δισκογραφικές εταιρίες παραγωγής μουσικής και ανεξάρτητους καλλιτέχνες ώστε να εμπλουτίσει το περιεχόμενο της υπό κατασκευής μουσικής πλατφόρμας.

΄Το “ανακάτεμα” της τράπουλας με τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής στην Κίνα προκάλεσε μεταξύ άλλων ένα συμβολικό πρόστιμο, ύψους περίπου 77.000 δολαρίων, που επιβλήθηκε στην πλατφόρμα στρίμινγκ μουσικής Tencent, (που έχει υπό την σκέπη της και άλλες υπηρεσίες διαδικτυακής διανομής μουσικής όπως οι εφαρμογές QQ Music, KuGou Music και Kuwo Music). Της ζητήθηκε δε να σταματήσει ως το τέλος Αυγούστου τις αποκλειστικές συμφωνίες με δισκογραφικές εταιρίες στην Κίνα στο πλαίσιο εφαρμογής αντι-μονοπωλιακής πολιτικής των σινικών αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ματαιώνονται πτήσεις αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά λόγω απεργίας

Γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Από τη Γάζα στον Λίβανο και από τον Λίβανο στο Ιράν

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα