ΑΘΗΝΑ
12:00
|
20.04.2024
Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε νέες αγορές εμβολίων κατά του κορονοϊού από τις Pfizer/BioNTech και Moderna.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε νέες αγορές εμβολίων κατά του κορονοϊού από τις Pfizer/BioNTech και την Moderna, όπως ανέφεραν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η ασιατική χώρα (με το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο) έλαβε την απόφαση λόγω της αύξησης των εγχώριων εμβολίων κατά της νόσου, τα οποία είναι φτηνότερα και πιο εύκολα στην αποθήκευση τους.

H είδηση έρχεται μετά την τοποθέτηση του Ινδού υπουργού Υγείας, ο οποίος χθες (Δευτέρα, 21/9) δήλωσε πως η Ινδία θα προχωρήσει στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού με σκοπό την εξαγωγή τους, με τις γειτονικές χώρες και όσες έχουν ενταχθεί στο σύστημα διανομής εμβολίων COVAX να έχουν προτεραιότητα. Ο ασιατικός γίγαντας είχε σταματήσει την εξαγωγή εμβολίων τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους σε μια προσπάθεια να προχωρήσει ταχύτερα ο εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας.

Πηγές: Reuters, Business Standard

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα