ΑΘΗΝΑ
12:09
|
18.05.2024
Οι εξελίξεις στη Συρία αναμένεται να αποτελέσουν επίκεντρο της συνάντησης στην οποία δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και ο Ιρανός πρόεδρος Ραϊσί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας στο φόντο αύξησης των ρωσικών και συριακών αεροπορικών επιδρομών στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ θα συναντηθούν οι πρόεδροι Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να επανεξετάσουν τα δεδομένα στη Συρία αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης των πολυεπίπεδων διμερών σχέσεων.

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου η συνάντηση ορίστηκε για την μεθεπόμενη Τετάρτη, 29 Σεπτέμβρη. Δεν αποκλείεται ωστόσο σε αυτή να συμμετάσχει και ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνας για την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία, όπως είχαν αναφέρει πριν λίγες μέρες ρωσικές διπλωματικές πηγές μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία.

Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μοιραία θα επιχειρήσει μία επανεξέταση της ρωσο-τουρκικής συμφωνίας που είχαν υπογράψει τον Μάρτιο του 2020 για την δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης συγκρούσεων στο Ιντλίμπ της Συρίας. Η ανθεκτικότητα της συμφωνίας αυτής πάντως δοκιμάζεται εδώ και καιρό με πιο πρόσφατες περιπτώσεις τις ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές της 11ης Σεπτέμβρη που είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτικών και τον τραυματισμό άλλων τριών στα νότια περίχωρα του Ιντλίμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα