ΑΘΗΝΑ
02:41
|
25.04.2024
Στόχος της επίθεσης ήταν ο Σερί Σεφίρ, στενός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σώος και αβλαβής βγήκε από απόπειρα δολοφονίας που σημειώθηκε σε βάρος του νωρίτερα σήμερα το πρωί ο (επί χρόνια) σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Σερί Σεφίρ.

Το αυτοκίνητο του Σεφίρ δέχθηκε από αγνώστους τουλάχιστον 10 σφαίρες, τρεις εκ των οποίων χτύπησαν τον οδηγό του οχήματος, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η επίθεση έγινε κοντά χωριό Λεσνίκι έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο, όταν γύρω στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα) ερίφθησαν πυρά εναντίον του αυτοκινήτου του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως ξεκίνησα άμεσα αστυνομική έρευνα για το περιστατικό.

Ώρες μετά την απόπειρα, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος άφησε υπόνοιες για πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας , λέγοντας πως δεν αποκλείει να είχε κάποιο ρόλο στην επίθεση.

Επιπλέον ο Μικχάιλο Ποντολγιάκ, σύμβουλος του προσωπάρχη του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε σε ουκρανικά ΜΜΕ πως η επίθεση μπορεί να συνδέεται με τις “σημαντικές προσπάθειες” της κυβέρνησης του προέδρου Ζελένσκι να μειώσει την “επιρροπή που παραδοσιακά έχουν σκιώδεις ολιγάρχες στο δημόσιο βίο”. Δεν απέκλεισε επίσης και εγκληματικές ομάδες που συνεργάζονται “με ξένους αντίπαλους της Ουκρανίας”.

Το συμβάν προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που ανακοίνωσε πως αμέσως μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα επιστρέψει στο Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα