ΑΘΗΝΑ
15:28
|
26.04.2024
Οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζονται rapid test- Εξαιρούνται οι ασθενείς που χρήζουν επεμβατικής εξέτασης ή εξέτασης που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδράσεις προκάλεσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προέβλεπε υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test για τις επισκέψεις των εμβολιασμών πολιτών στους οδοντίατρους και μοριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους. Το υπουργείο Υγείας, με σχετικό σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, ανακάλεσε ουσιαστικά τα περί υποχρεωτικών rapid tests όσον αφορά την απλή εξέταση στον οδοντίατρο. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχετικά:  “Διευκρινίζουμε τα κάτωθι αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. που έλαβε ΦΕΚ Β΄ 4337/18.09.2021: Οι ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19.

Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση
”.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητούσε με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, τροποποίηση της διάταξης, ώστε η διενέργεια του rapid test για εμβολιασμένους να μετατραπεί από υποχρεωτική σε προαιρετική κατά την κρίση του οδοντιάτρου, χωρίς όπως φαίνεται να εισακουστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα