ΑΘΗΝΑ
12:45
|
16.01.2022
Η τρίτομη πρώτη έκδοση του Φρανκεστάιν πωλήθηκε σε διεθνή δημοπρασία έναντι 1,17 εκατομμύρια δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού τυπωμένου έργου γυναίκας συγγραφέα κατέρριψε η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος φαντασίας Frankenstein της Μέρι Σέλεϊ και αυτό διότι πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αντίτυπο της πρώτης έκδοσης αποτελείται από τρεις τόμους και φέρει τα αρχικά εξώφυλλα της εκτύπωσης του 1818.. Προβλεπόταν να πωληθεί έως 300.000 δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, αλλά η πώληση έκλεισε με πολύ μεγαλύτερη προσφορά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Fine Books Magazine πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ που αφορά την υψηλότερη τιμή πώλησης τυπωμένου έργου που γράφτηκε από γυναίκα συγγραφέα.

Εικόνα

Ο δε οίκο δημοπρασιών Christie’s ανακοίνωσε πως τα αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν 500 και το συγκεκριμένο βιβλίο είχε πωληθεί σε προηγούμενη δημοπρασία το 1985.

Φρανκεστάϊν ή o σύγχρονος Προμηθέας

Αυτή τη φορά, όμως, οι προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν από συλλέκτες απ’ όλο τον κόσμο.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τυπωμένο έργο γυναίκας συγγραφέα είχε η Τζέιν Όστιν και η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματός της, Έμμα του 1816, που πωλήθηκε από τον οίκο Bonhams το 2008 έναντι 150.000 αγγλικών λιρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Φόρος τιμής στο Γούντστοκ ή αποχαιρετώντας τον Μάικλ Λανγκ

Η Φανί Αρντάν απήγγειλε Διονύσιο Σολωμό στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Γιάννης Καραγεωργίου, πολέμησε τον ναζισμό και σήμερα γίνεται 102 ετών

«Η αυτοκρατορία των φώτων» του Μαγκρίτ σε δημοπρασία τον Μάρτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα