ΑΘΗΝΑ
17:56
|
26.04.2024
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο το πρωί στο Ground Zero.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο (Παρασκευή, 23/9) το πρωί στο Ground Zero, καθώς στο πρόγραμμά του προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της εφημερίδας Wall Street Journal, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Είναι ωστόσο εμφανές ότι η ακύρωση και της ξενάγησης οφείλεται στην ενόχληση της Αθήνας για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να παραστεί στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε και επισήμως νωρίτερα σήμερα στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί συνάντηση Μητσοτάκη- Ελπιδοφόρου, η οποία ακυρώθηκε μετά την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια ενός κτιρίου, το οποίο η Τουρκία χρησιμοποιεί επικοινωνιακά, την ώρα που συνεχίζει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη από το απόγευμα της σημερινής ημέρας είχε γίνει γνωστό πως δεν θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη για αύριο ξενάγηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του, δίχως ωστόσο να γίνεται γνωστό πως διακυβευόταν η παρουσία του πρωθυπουργού στο Ground Zero εν γένει. 

Σημειωτέον ότι έντονη δυσφορία για τους χειρισμούς του κ. Ελπιδοφόρου επικρατεί και στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ακύρωσε τη δική του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα