ΑΘΗΝΑ
11:04
|
25.04.2024
"Μας ενόχλησαν οι κινήσεις. Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της…", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενόχληση, αλλά και τη δυσαρέσκειά της για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, να παραστεί στα εγκαίνια του αποκαλούμενου και “σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ, εξέφρασε η κυβέρνηση δια στόματος Γιάννη Οικονόμου.

“Μας ενόχλησαν οι κινήσεις. Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της…”, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα…”, πρόσθεσε, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Σημειώνεται πάντως σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ξεναγηθεί από τον κ. Ελπιδοφόρο την ερχόμενη Παρασκευή στο Ground Zero της Νέας Υόρκης και στη νέα εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία είχε καταστραφεί από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο, διαμηνύθηκε στον Αρχιεπίσκοπο ότι καλό θα είναι να μην παρίσταται σε εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας έως ότου ηρεμίσουν τα πνεύματα.

“Η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται στην ατζέντα των επαφών του κ. Μητσοτάκη. Η εξωτερική μας πολιτική δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο”, επεσήμανε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνωφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα