ΑΘΗΝΑ
15:12
|
08.08.2022
Η βρετανική κυβέρνηση καθησυχάζει,όμως οι ελλείψεις αυξάνονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έναν από τους βασικούς παράγοντες για τις ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και καταναλωτικά είδη που παρατηρούνται σιγά-σιγά σε αλυσίδες λιανικής και βενζινάδικα σττο Ηνωμένο Βασίλειο εξελίσσεται η έλλειψη περίπου 90.000 επαγγελματιών οδηγών φορτηών.

Ήδη εδώ και λίγες μέρες κάποια πρατήρια καυσίμων που διαχειρίζονται η βρετανική BP και η αμερικανική ExxonMobil έκλεισαν λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα, που οφείλονται στα προβλήματα διανομής λόγω της έλλειψης δηγών φορτηγών.

Σε δελτίο Τύπου που στάλθηκε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο από τον όμιλο των εταιριών Ενέργειας καταγράφονται τα προβλήματα προμήθειας βενζίνης σε ορισμένα σημεία πωλήσεων στη Βρετανία, αποδίδοντάς τα στις καθυστερήσεις παράδοσης λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών.

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil, ιδιοκτήτης των σταθμών Esso, ανέφερε πως ένας μικρός αριθμός από τα 200 πρατήριά του στα σούπερ μάρκετ Tesco βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα αυτό.

Αυτά τα προβλήματα προμήθειας οφείλονται κυρίως στην πανδημία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί φορτηγών, οι περισσότεροι ξένοι, να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης για τους νέους οδηγούς παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Παράλληλα, η άφιξη νέων οδηγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιπλέκεται από το Brexit, με τις διαδικασίες μετανάστευσης να είναι πλέον πιο περίπλοκες. Η BP λέει πως εργάζεται για την επίλυση αυτών των δυσκολιών και δίνει “προτεραιότητα στα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητοδρόμους, στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και στα σημεία με τη μεγαλύτερη ζήτηση”.

Προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο πανικόβλητων αγορών στα πρατήρια βενζίνης, η βρετανική κυβέρνηση θέλει να καθησυχάσει τους καταναλωτές, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει «έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία» και καλώντας τους πολίτες να «αγοράζουν καύσιμα κανονικά».

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τομέας (εφοδιασμού) και λάβαμε μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οδηγών βαρέων οχημάτων, διευκολύνοντας τις διαδικασίες για τους νέους οδηγούς και αυξάνοντας τον αριθμό των εξετάσεων για άδειες οδήγησης», επισήμανε Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα