ΑΘΗΝΑ
08:02
|
19.04.2024
Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στην βόρεια Ελλάδα εκφράστηκε κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στην βόρεια Ελλάδα εκφράστηκε κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αλλά και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τόνισαν, τα κρούσματα στη χώρα σταθεροποιούνται, ωστόσο, παρατηρείται αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Μίνα Γκάγκα: «Καμπανάκι» για τη βόρεια Ελλάδα

«Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει», ξεκίνησε την ενημέρωση η κ. Γκάγκα.

«Δείχνει να σταθεροποιείται ωστόσο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων από 11 εως 36% σε νομούς της βόρειας Ελλάδας. Τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν», σημείωσε.

«Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου» είπε χαρακτηριστικά,

Σαφώς καλύτερα πάνε τα πράγματα με τον εμβολιασμό, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Παπαυεαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών

«Στην Ανατολική και Δυτική Μακεδονία υπάρχει διπλασιασμός των κρουσμάτων στην Ξάνθη, και κατά 60% στην Κοζάνη», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Παπαυεαγγέλου.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης», υπογράμμισε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως οι εισαγωγές είναι περισσοτερες από τα εξιτήρια στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών. «Η μετάλλαξη Δελτα χτυπά και νεότερες ηλικίες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 34 έτη.

Όπως τόνισε επίσης, «επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους».

Να σημειωθεί ότι στο «κόκκινο επίπεδο» του επιδημιολογικού χάρτη Covid-19 της Πολιτικής Προστασίας ανέβηκαν οι περιφερειακές ενότητες Δράμας, Ξάνθης και Καστοριάς, οι οποίες πλέον «φλερτάρουν» με μίνι lockdown. Ενώ μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού μπήκαν δύο τμήματα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη -τα πρώτα για φέτος.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα