ΑΘΗΝΑ
01:21
|
18.05.2024
Ο συμπρόεδρος του SPD είπε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ την ώρα είναι αναγκαία για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το SPD θα συνεχίσει να σέβεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαιτείται ένας σημαντικά υψηλότερος κατώτατος μισθός, ο οποίος είναι αναγκαίος ειδικά για να έχουν οι πολίτες γηρατειά με αξιοπρέπεια. Εάν κάποιος θέλει να λάβει σοβαρά υπόψη την κοινωνική οικονομία της αγοράς, τότε θα πρέπει επίσης να καταβάλλονται μισθοί με τους οποίους να μπορούν να ζήσουν οι πολίτες και από τους οποίους να μπορούν να αναμένουν μια σύνταξη σε μεγάλη ηλικία από την οποία επίσης να μπορούν να ζήσουν», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στα τηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv.

«Ειδικά στον τομέα της εστίασης, ο κατώτατος μισθός δεν είναι καθοριστικός παράγοντας κόστους. Αντιθέτως, είναι τεράστιο πρόβλημα να εξευρεθούν καν εξειδικευμένοι εργαζόμενοι. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί», πρόσθεσε.

Τέλος, ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ την ώρα είναι αναγκαία για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές».

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 26ης Σεπτέμβρη το SPD και ο υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος, Όλαφ Σολτς, διατηρούν σταθερό προβάδισμα έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και των Πρασίνων.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα