ΑΘΗΝΑ
15:53
|
29.09.2022
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, Παππάς, Αναγνωστοπούλου, Γιαννούλης και Σκουρολιάκος τονίζουν πως η κυβέρνηση βάζει "καπέλο" 42 εκ. ευρώ στα έργα του μετρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κοινή δήλωσή τους με αφορμή την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης οι Νίκος Παππάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης και Πάνος Σκουρολιάκος, υπογραμμίζουν πως η επιλογή των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Μενδώνη έχει εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής του έργου στα ύψη, τονίζοντας επίσης πως η απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου κοστίζει πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά“.

“Η επιλογή των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Μενδώνη έχει εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής του έργου στα ύψη” υπογραμμίζουν, οι τομεάρχες Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και οι αναπληρωτές τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., γιατί όπως επισημαίνουν:

  • 20 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί ήδη στον ανάδοχο ως αποζημίωση για τον πρώτο χρόνο.
  • 54 εκατ. ευρώ δίνονται, συμπληρωματικά, για αρχαιολογικές ανασκαφές και άλλες εργασίες για τη λύση του ξηλώματος των αρχαίων.

“Η δήθεν ‘πανάκριβη’ λύση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που προέβλεπε και το μετρό στην ώρα του και τα αρχαία στη θέση τους, δεν υπερέβαινε τα 32 εκατ. ευρώ” υπενθυμίζουν, τονίζοντας πως το “καπέλο” στα έργα ανέρχεται ως τώρα στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ έπεται… συνέχεια.

Μητσοτάκης, Καραμανλής και Μενδώνη συνεχίζουν το ‘έγκλημα‘. Καταστρέφουν την ακεραιότητα και την αυθεντικότητα ενός εντυπωσιακού μνημείου της πόλης, μοναδικού οπουδήποτε στον κόσμο. Επιβαρύνουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους φορολογούμενους. Εμπαίζουν τους Θεσσαλονικείς. Το μετρό θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη από τα τέλη του 2020. Χωρίς νέες ανασκαφές, με τα αρχαία ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προκειμένου να ενταχθούν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, όπως ζητούν οι κορυφαίοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο” καταλήγουν τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Σε περιοχή ελέγχου των ΗΠΑ οι ρωγμές στους Nord Stream

«Όπλο πολέμου» η ελευθερία του λόγου για τη Τζασίντα Άρντερν

Ανάπτυξη των διμερών σχέσεων επιθυμούν Κίνα και Ιαπωνία

Κλείνει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες η Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα