ΑΘΗΝΑ
12:15
|
05.07.2022
Τι είπαν στο τετ-α-τετ τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης τουυ ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο σύμβουλοι “αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, καθώς και τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφώνησαν για τη σημασία του συνεχιζόμενου διαλόγου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Σάλιβαν εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες που θα διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα συνεχίσει να ρέει ανεμπόδιστα προς τους Αφγανούς που την έχουν ανάγκη.

Προστίθεται ότι οι δύο σύμβουλοι συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η πανδημία και η απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: AΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισημερινός: «Ξηλώνεται» σταδιακά η κυβέρνηση Λάσο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Θέμα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα θέτει η Κομισιόν

Ομιλία Μητσοτάκη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα