ΑΘΗΝΑ
10:41
|
15.11.2024
Η τότε 17χρονη για δύο μήνες βασανίστηκε, βιάστηκε και ταπεινώθηκε αμέτρητες φορές από 11 άνδρες σε επαρχιακή πόλη του κεντρικού Μαρόκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εφιαλτική ιστορία της (σήμερα 20χρονης) Μαροκινής Χαντίζα Οκκάρου θα μπορούσε να ξεπεράσει ορισμένα από τα πιο διεστραμμένα σενάρια ταινιών θρίλερ του Χόλιγουντ.

Το 2018, όταν ήταν 17 ετών, απήχθη από το χωριό της, Ουλάντ Αγιάντ, κοντά στο Μπένι Μελάλ, του κεντρικού Μαρόκου από δύο άνδρες και στη συνέχεια πουλήθηκε σε κύκλωμα διακίνησης.

Ακολούθησαν δύο μήνες ανείπωτων βασανιστηρίων, διαδοχικών βιασμών, πείνας, και ταπεινώσεων πέρα από κάθε όριο. Πάνω στο αδύναμο κορμί της εκτόνωσαν κάθε νοσηρή φαντασίωση, φροντίζοντας να αφήσουν το στίγμα της εγκληματικής δράσης τους σημαδεύοντας (εκτός από το μυαλό της) και το κορμί της με αρρωστημένα τατουάζ σε εμφανή σημεία του σώματός της.

Affaire Khadija de Beni Mellal : 20 ans de prison pour viol collectif et  séquestration -

Η ομηρία της στα χέρια της ομάδας τουλάχιστον 11 ανδρών είχε κάνει τότε σάλο βγάζοντας την μαροκινή κοινωνία από τον λήθαργο της “ντροπής” και της αποσιώπησης σεξουαλικών εγκλημάτων για δήθεν λόγους “τιμής”.

Χτες,μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου. Οι 11 δράστες έπεσαν στα μαλακά, αφού η εγκληματική αρρωστημένη δράση  τους με θύμα την ανήλικη κοπέλα τους κόστισε ένα πρόστιμο μόλις 19.000 ευρώ και 20 χρόνια φυλάκισης στους εννιά εξ αυτών. Οι άλλοι δύο τη γλίτωσαν με 15μηνη κάθειρξη…

Maroc : le procès des agresseurs présumés de Khadija ouvre ce Jeudi

Μολονότι η τιμωρία των βιαστών στο Μαρόκο δεν είναι ούτε δεδομένη, ούτε συνηθισμένη υπόθεση για τα δεδομένα της σεμνότυφης κοινωνίας αυτής της χώρας ο δικηγόρος του θύματος Ιμπραχήμ Ασάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως θα ασκήσει έφεση αφού το δικαστήριο στην επαρχιακή πόλη Μπένι Μελάλ δεν επέβαλε την προβλεπόμενη αυστηρότερη ποινή των 30 ετών για τα εγκλήματα της απαγωγής, διακίνησης, βιασμών, φυλάκισης.

Ο Ασάν εξήγησε πως το θύμα ακόμη υποβάλλεται σε ιατρικές θεραπείες ενώ το ψυχολογικό βάρος του εφιάλτη θα πρέπει να το κουβαλά την υπόλοιπη ζωή της.

Ο δρόμος του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στο Μαρόκο (όπως και σε πολλές άλλες χώρες) είναι ακόμη μακρύς…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Κατοικία: από μέσο κερδοσκοπίας σε ανθρώπινο δικαίωμα» – Εκδήλωση του ΜέΡΑ25

Χίος: Δίκη για την κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: 50 χρόνια Κατοχής-Τα αδιέξοδα στο Κυπριακό

Ακόμα 25 μετανάστες και πρόσφυγες νότια της Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα