ΑΘΗΝΑ
11:27
|
25.04.2024
Η εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει σύντομα το δρόμο για την επιστροφή της κόρης του ιδρυτή της Huawei στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε απόψε η κόρη του ιδρυτή του κινέζικου τηλεπικοινωνιακού γίγαντα Huawei και οικονομική διευθύντρια του ομίλου, Μενγκ Ουαντζού, που κρατείται στον Καναδά από το 2019 με προσχηματικές κατηγορίες περί παραβίασης του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν το 2007.

Όπως αναφέρει η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα axios.com, η συμφωνία άρει τις κατηγορίες για ποινικά αδικήματα σε βάρος της και θα μπορούσε να ανοίξει, σχετικά σύντομα, τον δρόμο για την επιστροφή της στην Κίνα.

Η υπόθεση ήταν μία από τις αφορμές που φόρτιζαν με περαιτέρω ένταση τις ανταγωνιστικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας ήδη από τα μέσα της θητείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η συμφωνία μεταξύ της Ουάντζού και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τερματίζει τη διένεξη μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Κίνας.

Το 2019 οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα από τον Καναδά να απελάσει την Μενγκ. Τον Αύγουστο, Καναδή δικαστής επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με το εάν η Μενγκ θα πρέπει να απελαθεί στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα