ΑΘΗΝΑ
12:24
|
28.10.2021
Η Κομισιόν κατηγορεί τη Ρωσία πως είναι υπεύθυνη για προσπάθεια παρεμβολής σε εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) κατηγόρησε σήμερα (Παρασκευή, 24/9) τη Ρωσία πως είναι υπεύθυνη για προσπάθεια παρεμβολής σε εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, δύο μέρες πριν από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ανακοίνωση της, η Κομισιόν αναφέρει πως «τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν παρατηρήσει μια σειρά παράνομων διαδικτυακών ενεργειών, με την ονομασία Ghostwriter που συνδέονται με το ρωσικό κράτος.

Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και απειλούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δημοκρατικών αξιών» υπογραμμίζει η Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτές οι επιθέσεις στόχευσαν «σειρά βουλευτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών και μελών του Τύπου στην ΕΕ, αποκτώντας πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών και στοιχεία ατόμων και προσπαθώντας να υποκλέψουν δεδομένα».

Εν τω μεταξύ, στέλεχος της Κομισιόν ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN πως μεταξύ των στόχων των επιθέσεων βρίσκονται και Γερμανοί πολιτικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
ΣΥΝΑΦΗ

Στις τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες ο Α. Κατσανιώτης

Επίθεση Τσαβούσογλου κατά Δένδια

Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα εξωτερικά της σύνορα

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (upd.)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα