ΑΘΗΝΑ
08:08
|
18.05.2024
Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωση του Υπουργού για τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης απάντησε με σκληρή γλώσσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για “διαστρέβλωση της αλήθειας” αναφορικά με τη χρήση των μονοκλωνικών φαρμάκων κατά του κορονοϊού.

Ο Παύλος Πολάκης τονίζει ότι ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προμηθευτεί από τον Φεβρουάριο μεγάλες ποσότητες μονοκλωνικών αντισωμάτων, μόλις ο ΕΜΑ έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Σημειώνει ότι ήδη από τον Φλεβάρη – Μάρτη υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ο συνδυασμός αντισωμάτων που παρήγαγαν (τρεις μάλιστα εταιρείες: Regeneron, Lilly, Glaxo) είναι δραστικός απέναντι σε όλες τις υπάρχουσες παραλλαγές και της Δέλτα συμπεριλαμβανομένης. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του στο Facebook έφερε ως παράδειγμα τη Σουηδία, λέγοντας πως “με ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και ίδια περίπου εμβολιαστική κάλυψη, έχει καταφέρει από τον Φεβρουάριο να “επιπεδώσει” τους θανάτους, ενώ η δική μας καμπύλη συνεχώς αυξομειώνεται”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταγγέλλει τον κ. Πλεύρη και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γιατί το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 ότι απέκρυψε και δεν απάντησε ποτέ σε επιστολή της εταιρείας Lilly προς το υπουργείο, με το ερώτημα να δεσμεύσουν 1.000-2.000 δόσεις το μήνα για τις ανάγκες της χώρας μας. 

Τέλος απαντά και στα περί “επιστημονικής άγνοιας του ΣΥΡΙΖΑ” που υποστήριξε ο υπουργός Υγείας. “Μας θυμίζει το ‘έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου’!” σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή έλεγε ότι πρέπει μέσα από ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος και των νοσοκομείων να χορηγούνται τα φάρμακα νωρίς στην πορεία της νόσου (μέχρι την 7η-8η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων), σε αυτούς που έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν βαριά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα