ΑΘΗΝΑ
07:43
|
10.05.2024
Ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 πλησίασε τα σύνορα με τη Ρωσία στον Ειρηνικό, με άμεση την αντίδραση της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 πλησίασε τα σύνορα με τη Ρωσία στον Ειρηνικό, με άμεση την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία σήκωσε τρία μαχητικά Su-35 για να «συνοδέψουν» μακριά το αμερικανικό αεροσκάφος.

Το ΝΑΤΟ στέλνει συχνά αεροσκάφη για περιπολία κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ειδικά στα δυτικά,  με τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, με τη σειρά της, να «απαντά» στέλνοντας να δικά της μαχητικά για να επαναφέρουν την τάξη, όταν πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορα.

«Τα τρία αεροσκάφη συνόδευσαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό μακριά από τον ρωσικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι το B-52H δεν πρόλαβε να περάσει τα ρωσικά σύνορα.

«Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία τήρησε πλήρως τους διεθνείς αεροπορικούς κανόνες. Αφού συνόδευσαν το βομβαρδιστικό B-52H μακριά από τα σύνορα του ρωσικού εναέριου χώρου, τα αεροσκάφη Su-35S επέστρεψαν στην αεροπορική τους βάση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα