ΑΘΗΝΑ
08:25
|
20.09.2024
Φαίνεται πως στο «μενού» θα είναι και η αγορά φρεγατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα (Δευτέρα, 27/9), μετά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στο Λούβρο, στα εγκαίνια της έκθεσης: «Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675-1919», με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στις 8 μ.μ. ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα εγκαινιάσουν την έκθεση από κοινού και στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα των μεταξύ τους συζητήσεων βρίσκεται, ανάμεσα σε άλλα, και το θέμα της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, καθώς και οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Εκεί -σύμφωνα με κυβερνητικής πηγές- θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολεί και τις δυο χώρες, ενώ η συζήτηση που θα έχουν απόψε προσλαμβάνει πρόσθετο ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα και ενώ και οι δυο έχουν μιλήσει για την ανάγκη ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης.

Φαίνεται πως στο «μενού» θα είναι και η αγορά φρεγατών, καθώς αύριο Τρίτη θα μεταβούν στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή τους συνάντηση έρχεται σε συνέχεια συχνών συναντήσεων που είχαν το τελευταίο διάστημα. Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στη Σύνοδο Κορυφής της EUMED στην Αθήνα ενώ υπενθυμίζεται και η συνάντησή τους σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Μακρόν για τους προσκεκλημένους του στη Μασσαλία, στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης με αφορμή την γαλλική πρωτοβουλία «Μεσόγειος, υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», όπου ο πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία.

Προηγήθηκε σήμερα στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ, στην έδρα του οργανισμού.

Πηγές: Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα