ΑΘΗΝΑ
03:28
|
19.04.2024
Συντριπτική υπεροχή του Σολτς. Το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ενός «συνασπισμού φανάρι» αποτελούμενου από SPD, Πράσινους και FDP.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε καν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) θα ήθελε καγκελάριο τον υποψήφιό τους Άρμιν Λάσετ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων τηλεοπτικών δικτύων RTL και ntv.

Ειδικότερα, το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων πολιτών θα προτιμούσε τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς για καγκελάριο και μόνο το 11% θα προτιμούσε τον Άρμιν Λάσετ.

Το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ενός «συνασπισμού φανάρι» που να αποτελείται δηλαδή από το SPD, τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). Το 22% θα προτιμούσε έναν «συνασπισμό Τζαμάικα» που να αποτελείται δηλαδή από το CDU / CSU, τους Πράσινους και το FDP και το 13% θα προτιμούσε έναν νέο μεγάλο συνασπισμό του SPD και του CDU / CSU.

Σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι των Πρασίνων που ερωτήθηκαν θα προτιμούσαν έναν συνασπισμό SPD, Πράσινων και FDP, ενώ ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του FDP, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του «συνασπισμού φανάρι». 

Καλύτερα θα ήταν -σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση- τα πράγματα αν ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Mάρκους Ζέντερ ήταν υποψήφιος καγκελάριος αντί του Άρμιν Λάσετ. Πάνω από το ένα δέκατο των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων δήλωσαν ότι θα είχαν ψηφίσει Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) εάν ο Ζέντερ ήταν υποψήφιος καγκελάριος. Ο επικεφαλής της Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ, εκτίμησε πως σε αυτή την περίπτωση το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ θα είχε ξεπεράσει το 30%.

Πηγές: Europe Elects

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα