ΑΘΗΝΑ
17:33
|
19.04.2024
Οι εταιρίες BP, Shell και Esso εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως υπάρχει επάρκεια καυσίμων παρά τις ελλείψεις βενζίνης σε χιλιάδες πρατήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να καθησυχάσουν τους Βρετανούς καταναλωτές που εδώ και μέρες διαπιστώνουν ελλείψεις σε χιλιάδες πρατήρια βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο επιχείρησαν σήμερα οι πετρελαϊκές εταιρίες BP, Shell και Esso.

Οι τρεις εταιρίες σε κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν πως υπάρχουν «άφθονα καύσιμα» στα βρετανικά διυλιστήρια και στις δεξαμενές αποθήκευσης και πως συνεργάζονται στενά με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προκειμένου «να διασφαλιστεί πως τα καύσιμα είναι διαθέσιμα για παράδοση σε σταθμούς ανά τη χώρα».

Στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν πως πλέον πολλά αυτοκίνητα έχουν περισσότερη βενζίνη ή ντίζελ από όσο συνήθως, αποδίδοντας την έλλειψη καυσίμων στην αγορά στις κινήσεις πανικού από πολλούς καταναλωτές. Ισχυρίζονται επίσης πως τις επόμενες μέρες «η ζήτηση θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα τις προσεχείς ημέρες, ελαφρύνοντας την πίεση στα πρατήρια καυσίμων».

Νωρίτερα σήμερα οι βρετανικές εφημερίδες The Guardian και Financial Times δεν απέκλειαν την επιστράτευση εκατοντάδων Βρετανών στρατιωτών ως οδηγοί σε βυτιοφόρα καυσίμων σε περίπτωση που συνεχιστούν οι ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια βενζίνης στη χώρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος προς το παρόν απέκλεισε το ρόλο του στρατού, μην αποκλείοντας ωστόσο κάτι τέτοιο στο μέλλον εφόσον δεν διευθετηθεί σύντομα το ζήτημα της έλλειψης καυσίμων που μεταξύ άλλων οφείλεται στη έλλειψη περίπου 100.000 επαγγελματιών οδηγών φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit και την πανδημία που προκάλεσε κύμα φυγής πολλών δεκάδων χιλιάδων μεταναστών επαγγελματιών του κλάδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα