ΑΘΗΝΑ
23:02
|
22.05.2022
Σύννεφα στη διαχείριση της πανδημίας, φέρεται να αποχωρεί ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση του από την θέση ευθύνης του, αναμένεται να υποβάλλει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μάλιστα εντός της εβδομάδας, αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Καίτοι ο κ. Αρκουμανέας ήταν προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την κρίσιμη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, η πρόταση από τον κ. Κικίλια, για αξιοποίηση του δεύτερου στο υπουργείο Τουρισμού, δεν επιβεβαιώνεται.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το Νοέμβριο του 2019.

Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, ενέσκηψε η πανδημία της Covid-19, με το πρώτο κρούσμα να είναι γεγονός και στην Ελλάδα και να καταγράφεται στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Στις 9 Σεπτεμβρίου ο νεοδιορισθέντας υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε επισκεφθεί τον ΕΟΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ και είχε εξάρει το έργο των οργανισμών και προσωπικά τον Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Οργανισμού, καθώς η πανδημία συνεχίζεται και παρά τους εμβολιασμούς, ίσως μας περιμένουν εκπλήξεις.

Πηγές: Έθνος, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Χούθι δεν είναι ενάντια στην επέκταση της εκεχειρίας στην Υεμένη

Η Ουκρανία αποσύρεται από πολλές συμφωνίες της ΚΑΚ

Ηλιόπουλος: «Επικοινωνιακή φούσκα» τα μέτρα για το ρεύμα

Ιράν: Αξιωματικός δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα