ΑΘΗΝΑ
01:23
|
07.07.2024
Χαρακτήρισε "λάθος" την απόφαση της ΡΑΕ για ανεμογεννήτριες στην Εύβοια και επέμεινε πως το σχέδιο ανασυγκρότησης ξεκινά "από λευκή κόλλα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Όσο θα είμαι εγώ εκεί και μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιό μου, δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια” ανέφερε σήμερα στην ειδική κονοβουλευτική επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος ο Σταύρος Μπένος, που έχει διοριστεί από τον πρωθυπουργό υπεύθυνος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Σε σχέση με το πρόγραμμα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση λ΄΄εγοντας πως “έπραξε άριστα” αποφασίζοντας να σταματήσει ένα λάθος που είχε γίνει από τη ΡΑΕ, για να δρομολογηθούν άδειες για ανεμογεννήτριες”. 

“Αυτό σταματάει, προκειμένου να γίνει το σχέδιο της ανασυγκρότησης που ξεκινάει από λευκή κόλλα” ανέφερε ο Σταύρος Μπένος. Πρόσθεσε πως μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η ανάθεση των πρώτων δέκα θεματικών μελετών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναγέννηση, ανάπτυξη και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.  Τόνισε δε πως:

“Το πρόγραμμα για την Εύβοια δεν είναι μόνο ανθρωποκεντρικό, δεν είναι μόνο φιλοπεριβαλλοντικό, είναι ολιστικό. Θα έχει άξονα, ραχοκοκκαλιά τον υφυπουργό Τριαντόπουλο, την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη τους δύο δημάρχους και το επιμελητήριο της περιοχής. Θα είναι αρθρωμένο δηλαδή στην τοπική κοινωνία και θα επιδιώξει να αναδείξει την λυτρωτική σχέση, την επαφή και τη διαβούλευση ανάμεσα στη σοφία της τοπικής κοινωνίας και στο πνευματικό- επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας και της Ευρώπης”.

Αναφερόμενος στη μελέτη για το “νέο δάσος”, διαβεβαίωσε πως θα εμπλακούν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, ερευνητικοί φορείς και πολίτες και πως θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση.

Τόνισε πως τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια θα τα επιβλέπει ο καθηγητής Δημήτρης Οικονόμου, λέγοντας πως “θα έχουμε απόλυτη θωράκιση και καθολικούς κανόνες στην περιοχή για να μην γίνονται αυθαιρεσίες και να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες”.

Ο Σταύρος Μπένος επέμεινε ότι όλες οι παρεμβάσεις θα έχουν ολιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και ενημέρωσε την επιτροπή της βουλής πως έχει θέσει ως όρο να παραμείνει εθελοντής στο “Διάζωμα”. Και κατέληξε:

Δεν έχω θώκους, δεν έχω αμοιβές. Όσοι είναι δίπλα μου θα είναι εθελοντές. Ό,τι δε, προσφερθεί, με πρώτη προσφορά από το ‘Διάζωμα’ όλες τις μελέτες, όλες οι μελέτες θα προέλθουν από τον κύκλο των δωρητών, των χορηγών και των εταιρικών μελών του ‘Διαζώματος’ και θα δοθούν δωρεάν στην κυβέρνηση. Όλες οι μελέτες για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας. Ό,τι προκύψει από εμάς, θα προκύψει με τρόπο μονοσήμαντο. Από την αρχή που ξεκίνησε το ‘Διάζωμα’, είπαμε ότι ποτέ δεν θα πάρουμε χρήματα από το κράτος, ποτέ από την ΕΕ, οι πόροι είναι μονάχα ιδιωτικοί και προέρχονται από τα μέλη μας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Βρετανία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου Ρουάντα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα