ΑΘΗΝΑ
01:50
|
08.09.2024
Ο Αμερικανός σούπερ σταρ της R&B βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες έκρινε ένοχο για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων τον σούπερ σταρ, τραγουδιστή της R&B, R. Kelly. Το σώμα των ενόρκων, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, έκριναν τον R. Kelly ένοχο για κακουργήματα κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του. Επί δύο δεκαετίες εκμεταλλευόμενος τη φήμη του και το στάτους του ο R. Kelly κρίθηκε ότι ήταν ο επικεφαλής ενός δικτύου sex trafficking και ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς με θύματα νεαρές γυναίκες και παιδιά.

Έντεκα κατήγοροι, εννέα γυναίκες και άνδρες, κατέθεσαν με λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της δίκης, ισχυριζόμενοι ότι ο τραγουδιστής τους υπέβαλε σε διεστραμμένες και σαδιστικές ιδιοτροπίες, όταν ήταν ανήλικοι.

Οι κατηγορίες βασίστηκαν μεταξύ άλλων στο επιχείρημα ότι συνεργάτες και υπάλληλοί του τον βοηθούσαν να γνωρίζει κορίτσια με σκοπό την ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορέξεων και να τα κρατά υπάκουα και ήσυχα, κάτι που ισοδυναμεί με “εγκληματική οργάνωση”.

Η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 4 Μαΐου και ο 54χρονος τραγουδιστής βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο R. Kelly έχει δηλώσει αθώος για τις κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον του.  

Στη δίκη, αρκετοί από τους καταγγέλλοντες κατέθεσαν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα πραγματικά τους ονόματα για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή και να αποτρέψουν πιθανή παρενόχληση από τους θαυμαστές του τραγουδιστή. Οι ένορκοι είδαν βίντεο του R. Kelly να κάνει σεξουαλικές πράξεις που οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν ήταν συναινετικές.

 Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ Μαρία Κρουζ Μελέντεζ υποστήριξε ότι o τραγουδιστής ήταν κατά συρροή κακοποιός που “διατηρούσε τον έλεγχο αυτών των θυμάτων χρησιμοποιώντας κάθε κόλπο από το εγχειρίδιο των αρπακτικών”.

Ο συνήγορος υπεράσπισης έθεσε το εξής ερώτημα προς το ακροατήριο: γιατί τα φερόμενα ως θύματα παρέμειναν σε σχέσεις με τον R. Kelly, αν θεωρούσαν ότι τους εκμεταλλεύονταν. “Κάνατε μια επιλογή”, ​​είπε σε μια γυναίκα που κατέθεσε ωε μάρτυρας κατηγορίας, προσθέτοντας ότι “συμμετείχατε με τη θέλησή σας”.

Ο R. Kelly, γεννημένος Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι, είχε φυλακιστεί χωρίς εγγύηση το 2019. Η δίκη καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της αλλαγής της νομικής ομάδας του, την τελευταία στιγμή.

Η υπόθεση της Νέας Υόρκης είναι μόνο ένα μέρος της δίκης που αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής. Επίσης, έχει δηλώσει αθώος για ανάλογες κατηγορίες στο Ιλινόις και τη Μινεσότα. Οι ημερομηνίες της δίκης σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα