ΑΘΗΝΑ
16:17
|
19.07.2024
"Yπάρχουν λόγοι, βάσει των οποίων θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιμείνουμε στους κανόνες του παρελθόντος".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε απόψε στην ανάγκη αλλαγής των κανόνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ντράγκι ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση” (για την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας) που θα περιέχει τις προτάσεις όλων των χωρών του ευρώ και ίσως ολόκληρης της Ένωσης. Πρόσθεσε πως ο στόχος θα είναι να βρεθεί συναίνεση επί μια σειράς κανόνων λέγοντας:

Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί καθ΄όλο το 2022. Είναι λίγο πρώιμο να πούμε -λεπτομερώς- τι ακριβώς θα κάνουμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν λόγοι, βάσει των οποίων θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιμείνουμε στους κανόνες του παρελθόντος.Ακόμη καλύτερα, το να επιμείνουμε στους ίδιους κανόνες του παρελθόντος με την σημερινή χρηματο-οικονομική υποδομή, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θεωρώ κάτι το μη ρεαλιστικό.Θα αρχίσει μια φάση προβληματισμού και επεξεργασίας και στην συνέχεια θα φτάσουμε σε μια κοινή απόφαση. Μπορεί να υπάρξουν συμπτώσεις απόψεων μεταξύ των διαφόρων χωρών και αυτό αποτελεί, φυσικά, μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία θα ξεκινήσει προς το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιταλικού Τύπου, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως η μελλοντική οικονομική πολιτική της Γερμανίας δεν θα εξαρτηθεί μόνον από τον νέο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά και από τον καγκελάριο και ολόκληρη την νέα κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά το σύνολο της Ευρώπης, πρόσθεσε ότι «τομείς όπως εκείνος της υγείας -με τους εμβολιασμούς- και της Κλιματικής Αλλαγής φανερώνουν πως είναι αναγκαία η παρουσία του δημοσίου».

Εξέφρασε ακόμη ικανοποίηση για την πορεία της ιταλικής οικονομίας, καθώς προβλέπεται ως το τέλος τρέχοντος έτους το ΑΕΠ της Ιταλίας να αυξηθεί κατά 6%, η σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 9,4% και εκείνη χρέους/ΑΕΠ στο 153,5%. Πέρυσι, είχε ανέλθει στο 155,6%.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ακόμη πως η Ιταλία ως προεδρεύουσα του G20 θα διοργανώσει στις 12 Οκτωβρίου έκτακτη σύνοδο για το Αφγανιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Μπλόκαρε σχέδιο νοσοκομείου για παιδιά από την Γάζα- «Όχι σε ισραηλινό έδαφος»

Γαλλία: 2.100 Ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν στο έδαφός της

Hellenic Train: Διεκδικεί αποζημιώσεις από το Δημόσιο λόγω Τεμπών

Ε.Ε. και Σερβία υπέγραψαν συμφωνία για εξόρυξη λιθίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα