ΑΘΗΝΑ
07:17
|
25.04.2024
Ο Γιαίρ Λαπίντ θα είναι ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που επισκέπτεται το Μπαχρέιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μανάμα, μεταβαίνει αύριο ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γαίρ Λαπίντ προκειμένου να εγκαινιάσει για πρώτη φορά την πρεσβεία του Ισραήλ  στη χώρα, ένα περίπου χρόνο μετά την υπογραφή των συμφωνιών του Αβραάμ στον Λευκό Οίκο (επί πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) για την σύναψη σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Foreign Minister Yair Lapid speaking at the annual Herzliya Conference, September 12, 2021. (Ronen Toppleberg)

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στο Μπαχρέιν καθώς οι δύο χώρες ως πέρσι δεν είχαν συνάψει ποτέ διπλωματικές σχέσεις. Μετά από πτήση διάρκειας περίπου 2,5 ωρών ο Γιαίρ Λαπίντ θα συναντηθεί στη Μανάμα με τον ομόλογό του από το Μπαχρέιν, Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιάνι και μετά τα εγκαίνια της ισραηλινής πρεσβείας θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Στη Μανάμα ο Γιαίρ Λαπίντ θα συνοδεύεται από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Αλόν Ουσπίζ και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου, αρμόδιου για θέματα Μέσης Ανατολής, Οντίντ Γιοσέφ.

Οι άμεσες πτήσεις που συνδέουν το Τελ Αβίβ με τη Μανάμα ξεκινούν επίσημα αύριο, Πέμπτη, με την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης από το Μπαχρέιν στο Ισραήλ.

Την Κυριακή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ισραηλνός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιάνι και με τον ομόλογό τους από τα Εμιράτα, Χαλίφα αλ Μαράρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα