ΑΘΗΝΑ
01:10
|
29.09.2024
«Εγκληματικές συμμορίες που συνεχίζουν να προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία», διαμήνυσε ο ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή από την κυβερνητική προσέγγιση περί ίσων αποστάσεων, τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε ομιλία του του στο Athens Democracy Forum καταδίκασε όσα έχουν συμβεί με τους ακροδεξιούς στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι τα τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά, ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε ποτέ, επαναλαμβάνοντας φράση την οποία είχε πει στο κοινοβούλιο απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή το 2012.

Ο ίδιος έκανε λόγο για νεοναζιστικές εγκληματικές ομάδες που αποτελούσαν κατάλοιπο μιας περιθωριακής ομάδας για πολλά χρόνια, και οι οποίες αύξησαν τη δημοτικότητά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε εδώ, για να αντιμετωπίσουμε τις άθλιες ενέργειές τους με λόγο, με σταθερότητα και πίστη στους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

«Εγκληματικές συμμορίες που συνεχίζουν να προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία», διαμήνυσε ο ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι «ακόμη και σήμερα, προσπαθούν να δηλητηριάσουν με απεχθείς ιδέες και πράξεις τις νεότερες γενιές. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα