ΑΘΗΝΑ
01:29
|
01.05.2024
Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικαγκελάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικαγκελάριο από τη συμπρόεδρο και υποψήφια καγκελάριο στις πρόσφατες εκλογές Αναλένα Μπάερμποκ, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσίευσε το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό «Spiegel».

Στο ερώτημα «Πρέπει ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ή η Αναλένα Μπέρμποκ να είναι αντικαγκελάριος, εάν η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ο Χάμπεκ και μόνο το 15% θα προτιμούσε την Μπέρμποκ.

Μια παρόμοια εικόνα προέκυψε και για την περίπτωση ενός κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος θα αποτελείτο από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), τους Πράσινους και το FDP. Το 68 % απάντησε ότι αντικαγκελάριος και σε αυτόν τον συνδυασμό κομμάτων πρέπει να είναι ο Χάμπεκ και μόνο το 14 % η Μπέρμποκ. Ο ίδιος ο Χάμπεκ πάντως δήλωσε την Τρίτη ότι το ερώτημα ποιος θα αναλάβει τη θέση του αντικαγκελαρίου είναι «εντελώς ασήμαντο».

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα