ΑΘΗΝΑ
17:59
|
19.09.2024
Ο Ιταλός πρωθυπουργός προωθεί την λήψημέτρων για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφή δέσμευση από την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών στον κόσμο, που θα διεξαχθεί στα τέλη του Οκτωβρίου στη Ρώμη, για τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου επιθυμεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας κατά την συνάντηση Youth4Climate που διεξάγεται στο Μιλάνο, ο Ντράγκι σημείωσε ότι ασκεί πιέσεις στις χώρες να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα και να είναι έτοιμες, σε ορισμένες περιπτώσεις, να λάβουν πιο τολμηρές.

Youth4Climate: Ο Ντράγκι θέλει να υπάρξει σαφής δέσμευση για το κλίμα από την G20 στην Ρώμη

Η Ιταλία, η οποία ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της G20 και διοργανώνει μαζί με την Βρετανία την COP26 που θα διεξαχθεί στην Γλασκώβη τον Νοέμβριο, “ενθαρρύνει τις χώρες να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους για το κλίμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αναλάβουν ακόμη πιο τολμηρές”, συνέχισε ο Ντράγκι, η ομιλία του οποίου διεκόπη για σύντομο διάστημα από διαδηλωτές.

Εικόνα


“Η οικολογική μετάβαση δεν αποτελεί επιλογή — είναι ανάγκη”, υπογράμμισε.

Τα πλούσια κράτη, που δεσμεύτηκαν πριν από μια δεκαετία να κινητοποιούν ετησίως 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθούν τις ευάλωτες χώρες να προσαρμοστούν και να κάνουν μια μετάβαση σε πιο καθαρές πηγές ενέργειας, χρειάζεται να εκπληρώσουν αυτήν τους την δέσμευση, πρόσθεσε.

Αυτή η δέσμευση των πλούσιων χωρών θα πρέπει να φέρει τη μορφή δωρεών κι όχι δανείων, υπογράμμισε επίσης σχετικά με τον στόχο αυτόν.
Ο Ντράγκι σημείωσε εξάλλου ότι οι τρέχουσες υψηλές τιμές ενέργειας αναμένεται να εμμείνουν, αν και όχι στα τρέχοντα επίπεδα.

Οι 400 νέοι ηλικίας 15 ως 29 ετών από 200 χώρες που συναντώνται στο Μιλάνο θα παρουσιάσουν σήμερα το κοινό τους όραμα για τις δράσεις έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και τις δράσεις προτεραιότητας, που πρέπει να αναληφθούν, στους υπουργούς που θα συνεδριάσουν ως το Σάββατο στο Μιλάνο για να προετοιμάσουν την COP26.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα