ΑΘΗΝΑ
02:59
|
26.04.2024
Έξι σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη στην Αχαΐα με τους μαθητές να διεκδικούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της ΕΒΕ. Συνεχίζεται το το «κύμα» καταλήψεων και…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη στην Αχαΐα, με τους μαθητές να διεκδικούν την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), κάλυψη θέσεων διδασκόντων, τη διδασκαλία όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, αλλά μέτρα πρόληψης για τον έλεγχο της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών είναι η υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό, τα δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο self test, και η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Γεωργόπουλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό max fm, τα μαθήματα στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη δεν θα χαθούν.

Όπως είπε, «στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή, δεν χάνονται τα μαθήματα καθώς πραγματοποιείται τηλεδιδασκαλία με όσους μαθητές δεν συμμετέχουν σε αυτή να παίρνουν απουσίες, γεγονός που σημαίνει ότι απειλούνται ακόμα και με απώλεια της σχολικής χρονιάς».

Συνεχίζεται το «κύμα» καταλήψεων και στο Ρέθυμνο

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το το «κύμα» καταλήψεων και στα σχολεία του Ρεθύμνου με κύρια αιτήματα των μαθητών να παραμένουν ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού, οι υποδομές και το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία.

Συνολικά 16 σχολεία του Ρεθύμνου τελούσαν έως σήμερα υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχή ημέρα και συγκεκριμένα:

-1ο, 2ο , 3ο ,4ο και 5ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Πανόρμου, το Γυμνάσιο Επισκοπής και

– 1ο, 2ο, 3ο ,4ο ΓΕΛ, το Πειραματικό ΓΕΛ, το Μουσικό Σχολείο και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

Πηγές: PatrasTimes, Tempo24.news.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα