ΑΘΗΝΑ
05:38
|
20.04.2024
Ο Ζοζέπ Μπορέλ υπέγραψε συμφωνία για τις αερομεταφορές αναγγέλλοντας το άνοιγμα Γραφείου Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδεία σε χώρες του Κόλπου ξεκίνησε σήμερα από την Ντόχα του Κατάρ ο επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Ντόχα από τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σείχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Μοχάμεντ μπιν Αχμεντ αλ Μισνάντ.

Εικόνα

Ο Μπορέλ ανακοίνωσε το άνοιγμα Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ντόχα και την υπογραφή σημαντικής συμφωνίας για την Πολιτική Αεροπορία. Τόνισε πως η συμφωνία αυτή θα είναι η πρώτη του είδους που υπογράφεται ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οποιαδήποτε χώρα του Κόλπου.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες της Βιέννης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που διακόπηκαν τον Ιούνιο λόγω των ιρανικών προεδρικών εκλογών, ο Μπορέλ διαβεβαίωσε πως αυτές θα ξαναρχίσουν “σύντομα”.

O Ζοζέπ Μπορέλ συνεχίζει την περιοδεία του σε χώρες της περιοχής μεταβαίνοντας αύριο το πρωί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Σαββατοκύριακο θα είναι στο Ριάντ όπου θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χάιραφ και τον πρόεδρο της Υεμένης, Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούραλ Χάντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα