ΑΘΗΝΑ
08:21
|
19.04.2024
Με ψήφους 65-35 οι ΗΠΑ αποφεύγουν την οικονομική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές ενέκριναν σήμερα έναν προσωρινό προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να υιοθετηθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια να υπογραφεί και κυρωθεί πριν από τα μεσάνυχτα από τον Τζο Μπάιντεν προκειμένου να αποτραπεί η παράλυση των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Το κείμενο, το οποίο προβλέπει παράταση του προϋπολογισμού έως τις 3 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε με την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών εκτός από την στήριξη που έλαβε από τους Δημοκρατικούς.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαιρέτισε αυτή τη σπάνια στιγμή ένωσης καθώς υπάρχουν «τόσα πολλά για να διευθετηθούν εδώ», δήλωσε αναφερόμενος στην απειλή μιας χρεοκοπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις του Κογκρέσου γύρω από τα επενδυτικά σχέδια του Τζο Μπάιντεν.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ενίσχυση 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τις κοινότητες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές τους τελευταίους 18 μήνες και 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της επανεγκατάστασης Αφγανών προσφύγων.

Οι Δημοκρατικοί υποχώρησαν για το όριο του χρέους στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, αποφασίζοντας να αποσυνδέσουν το ανώτατο όριο δανεισμού μετά από επιμονή των Ρεπουμπλικάνων. Αν το ανώτατο όριο χρέους δεν αυξηθεί έως τις 18 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα βρεθούν αντιμέτωπες με χρηματοπιστωτική κρίση και οικονομική ύφεση, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα