ΑΘΗΝΑ
12:22
|
01.12.2023
Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών διαβεβαίωσε πως το έργο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια με αυστηρή τήρηση χρονοδιαγράμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προσδοκία πως μέχρι τέλος του 2024 θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος με ένα μοντέρνο, εκσυγχρονισμένο και ασφαλές οδικό δίκτυο εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής μιλώντας στη βουλή.

“Ξεκινάμε στις αρχές του 2022 με τα έργα για την οδική ασφάλεια τα οποία θα ολοκληρωθούν την ίδια χρονιά. Βάζουμε τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πήραμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση του και μετά το 2023. Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση που κάναμε με την ΕΕ λάβαμε το πιο σημαντικό: Πήραμε το “ πράσινο φως” για την ολοκλήρωσή του, τελείωσε η τεράστια ταλαιπωρία 15 ετών” ανέφερε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως διευκρίνισε, το έργο θα ολοκληρωθεί τμηματικά και θα αρχίσει να παραδίδεται το 2023. Ανέφερε ότι σχετικά σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργολαβίες και ένα κομμάτι του έργου θα παραδοθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2023 ενώ ολοκληρωμένο θα παραδοθεί μέχρι τέλος του 2024.Εκτίμησε πως το έργο έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για την οδική ασφάλεια και την προστασία ανθρώπινων ζωών από θανατηφόρα ατυχήματα.

Το Μέτρο Θεσσαλονίκης…

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παπά, σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, απέρριψε τις κατηγορίες του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, αποδίδοντάς τες σε μετάθεση του χρονοδιαγράμματος που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίζοντας την έναρξη των έργων το 2020.

“Εμείς ξεμπλοκάραμε και προχωράμε όλα τα εμβληματικά έργα ύψους 13 δισ. που είχε μπλοκάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς επιμένετε ότι τα έργα για το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινούσαν το 2020 ενώ δεν είχατε λύσει βασικά τεχνικά ζητήματα. Δεν υπήρχε καμία υποδομή και πουθενά δεν υπήρχαν ράγες. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα κινούμενα σχέδια. Το έργο αυτό ήταν η μεγαλύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντάς το με μουσουμάδες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις και τις προσφυγές για να καθυστερήσει το έργο, λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις δεν ωφελούν τους Θεσσαλονικείς αλλά τον ανάδοχο. Πρόσθεσε επίσης πως έχουν ήδη αφιχθεί οι 15 από τις 18 συρμούς και είναι σε εξέλιξη οι δοκιμές τους. Και κατέληξε:

«Αυτό αποδεικνύει ότι το έργο προχωρά. Δώσαμε λύση στο σταθμό Βενιζέλου. Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται αμείωτη και η πόλη δεν θα έχει καμία σχέση με τη πόλη που ήταν επί των δικών σας ημερών των μουσουμάδων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Καμπάνα» 3.000 ευρώ σε Χατζηνικολάου από ΕΣΡ για εξύβριση του Παύλου Πολάκη

Η Meta έκλεισε 4.800 λογαριασμούς με πρόφαση την κινεζική επιρροή

Αυξήσεις στα διόδια μετά τις γιορτές

Ο δολοφόνος του Βίκτορ Χάρα εκδίδεται από τις ΗΠΑ στη Χιλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα