ΑΘΗΝΑ
00:38
|
29.09.2024
Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στο Βουκουρέστι για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην υποχρεωτικότητα και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η διαδήλωση που έγινε χθες στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ενάντια στα μέτρα περιορισμού και τον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ενάντια στον Covid-19.

Υπολογίζεται πως πάνω απο 15000 ανθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πανεπιστημίου και την Πλατεία της Νίκης, έξω από την έδρα της Κυβ΄έρνησης, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στον αποκλεισμό των μη-εμβολιασμένων πολιτών αλλά και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Ελευθερίαχωρίς πιστοποιητικά” και “Να πέσει η κυβέρνηση”.

Τα νέα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19 εφαρμόζονται εδώ και μια εβδομάδα στη γειτονική χώρα και περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από την εστίαση καθώς και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους τα σαββατοκύριακα.

Η Ρουμανία βρίσκεται στη δεύτερη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αναφορικά ε τα ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών της. Λιγότεροι από το 28% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα