ΑΘΗΝΑ
03:43
|
17.01.2022
Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες του για επανέναρξη του διαλόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενημέρωσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, στη διάρκεια σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες του για επανέναρξη του διαλόγου, για την περίοδο που ακολούθησε την τελευταία σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

Τους ενημέρωσε λεπτομερώς για όσα διημείφθησαν μεταξύ του ιδίου και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη, καθώς και για τα όσα συνέβησαν κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση που έγινε υπό μορφή γεύματος, στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στον ίδιο, τον ΓΓ των ΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν επί διαφόρων ζητημάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις τους. Κατά τον Κύπριο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο “αντηλλάγησαν απόψεις μέσα σε ένα εποικοδομητικό κλίμα”.

Ερωτηθείς είπε ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση αναμένουν ότι ο ΓΓ Ηνωμένων Εθνών θα προχωρήσει με την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια του άτυπου γεύματος δηλαδή “με τον διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου (special envoy) που θα βοηθήσει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων”.

Ο Μάριος Πελεκάνος πρόσθεσε πως ο Γκουτέρες έχει ζητήσει από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες με σκοπό την άρση του αδιεξόδου, τονίζοντας πως “όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας κινούνται μέσα μέσα σε αυτό το πλαίσιο, χωρίς να εκφεύγουν ποσώς από τα όσα προβλέπουν οι Συμφωνίες Κορυφής και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ”.

Κατέληξε δε κατηγορώντας την άλλη πλευρά πως “καταθέτει προτάσεις οι οποίες πόρρω απέχουν από τα όσα προβλέπουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ουκρανία»-Έκρυθμη κατάσταση

Νετανιάχου: Διαπραγματεύσεις για τέλος της δίκης διαφθοράς

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες στην Αυστρία

Κρεμλίνο: Κοντά στην «κόκκινη γραμμή» οι σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα