ΑΘΗΝΑ
16:40
|
26.04.2024
Το πρώτο τμήμα του αγωγού έχει αρχίσει να γεμίζει με φυσικό αέριο και σχετικά σύντομα θα μπορούν να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το γέμισμα του αγωγού Nord Stream 2. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας, το πρώτο τμήμα του αγωγού έχει αρχίσει να γεμίζει με φυσικό αέριο με την προοπτική, σταδιακά, να φτάσει στον επιθυμητό όγκο και πίεση ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Οι ΗΠΑ, αλλά και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης επέκριναν ιδίως την μεγαλύτερη εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό αέριο. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία και άλλες χώρες διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου απειλούνται με οικονομική ζημιά ως αποτέλεσμα της αποτυχίας των συζητήσεων για τα τέλη της διαμετακόμισης του φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές της προμήθειες ως πολιτικό όπλο, η γερμανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα σε εθνικό επίπεδο και επίσης ότι θα εργαστεί για την επιβολή κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, πρόκειται να προωθηθούν στην Ουκρανία έργα παραγωγής υδρογόνου και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα