ΑΘΗΝΑ
04:37
|
02.05.2024
Η κινεζική Evergrande οδεύει προς πώληση του 50% της συμμετοχής της στη μονάδα διαχείρισης ακινήτων της, στην Hopson Development έναντι άνω των 5 δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κινεζική Evergrande οδεύει προς πώληση του 50% της συμμετοχής της στη μονάδα διαχείρισης ακινήτων της, στην Hopson Development έναντι άνω των 5 δισ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να διασωθεί από την χρειοκοπία.

Αυτό αναφέρουν οι Global Times -ταμπλόιντ η οποία ανήκει στη Λαϊκή Ημερησία, την εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος- που υπογραμμίζουν, ότι για το λόγο αυτό ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergrande στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τις δύο εταιρείες να ζητούν την αναστολή των συναλλαγών των μετοχών τους πριν από τη συμφωνία.

Προηγουμένως έγινε γνωστό πως η Evergrande ζήτησε διακοπή συναλλαγών εν αναμονή ανακοινώσεων για μια μεγάλη συναλλαγή, και η Evergrande Property Services Group πρόσθεσε πως η ανακοίνωση περιλαμβάνει και μια «πιθανή γενική προσφορά μετοχών της εταιρείας».

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αναζοπύρωσαν τις ευρύτερες ανησυχίες για τον κίνδυνο διάχυσης από ένα πλήγμα στον κινεζικό κλάδο ακινήτων και στην ευρύτερη οικονομία εάν η Evergrande καταρρεύσει ή ρευστοποιηθεί σε χαμηλές τιμές.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα