ΑΘΗΝΑ
08:19
|
02.05.2024
Δεν υπάρχουν επί του παρόντος "συγκεκριμένα" και αξιόπιστα στοιχεία" λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου,Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε σήμερα ως αστήρικτες τις αιτιάσεις που διατυπώνονται εμμέσως έναντι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των “Αρχείων Πανδώρα” (Pandora Papers) αναφέροντας πως πρόκειται για “ατεκμηρίωτες κατηγορίες και διαστρεβλώσεις στοιχείων όπως υλικά που δεν μπορούν ούτε θα έπρεπε να είναι αφορμή για οποιαδήποτε έρευνα“.

“Έως τώρα μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς δίχως σαφή βάση. Και βεβαίως, αυτό, δεν είναι λόγος για καμία έρευνα. Πρώτα από όλα, θα έπρεπε να είχαμε κάποιο είδος σοβαρής δημοσίευσης” είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ αναφερόμενος σε δημοσιογραφικές πληροφορίες περί κατοχής ακινήτου στο Μονακό από τον Ρώσο πρόεδρο με αδιαφανείς τρόπους.

Χαρακτήρισε ως εκ τούτου αυτές τις πληροφορίες “αβάσιμους ισχυρισμούς” τονίζοντας πως “υπάρχει μεγάλος αριθμός τέτοιων ισχυρισμών που χρησιμοποιούνται συχνά, ευρέως, ενίοτε αντικαθιστώντας την μία πληροφορία με άλλη διαστρέβλωση”.

Αμφισβήτησε πολλά από τα στοιχεία που δημοσιεύονται μέσω των αποκαλύψεων των αρχείων “Πανδώρα” εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζονται. Εντούτοις εμφανίστηκε πρόθυμος να εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα πιθανώς “συγκεκριμένα” και αξιόπιστα στοιχεία τα οποία, επί του παρόντος, απλά “δεν υπάρχουν”.

Ανέφερε τέλος με νόημα πως η ρωσική κυβέρνηση γνωρίζει “πολύ καλά” τις δραστηριότητες του οργανισμού “International Consortium of Investigative Journalists” (“Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων”) που δημοσίευσε τα αρχεία καθώς επίσης και το “από πού και πώς πήραν τις πληροφορίες”.

Κατέληξε δε επισημαίνοντας πως ενδεχομένως το μόνο πράγμα που προξενεί προσοχή είναι η δήλωση πως οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα