ΑΘΗΝΑ
22:33
|
24.04.2024
"Για μας στόχος δεν είναι να επιρριφθούν ευθύνες, αλλά να αποτραπούν τετελεσμένα" τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ήταν σήμερα η αντίδραση του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο Ερσίν Τατάρ για την περίκλειστη περιοχή τςη Αμμοχώστου.

“Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Ερσίν Τατάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς πως η επιχειρούμενη αλλαγή του στάτους κβο της περίκλειστης περιοχής της Αμμόχωστου γίνεται προς υλοποίηση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και πως δήθεν οι Ελληνοκύπριοι νόμιμοι ιδιοκτήτες των περιουσιών θα επιστρέψουν στις περιουσίες τους” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Μάριος Πελεκάνος.

Ο ίδιος είδε την δήλωση του Ερσίν Τατάρ σαν “ηχηρή απάντηση και σε όσους καλούν τους Αμμοχωστιανούς να προσφύγουν, για δικαίωση τάχα, στην επιτροπή αποζημιώσεων”. Εκτίμησε δε πως η τοποθέτηση του Τατάρ αποτελεί παράλληλα “απάντηση” σε όσους καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να προβεί σε υποχωρήσεις που δήθεν θα αναδείξουν την ευθύνη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Και κατέληξε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: “Για μας στόχος δεν είναι να επιρριφθούν ευθύνες, αλλά να αποτραπούν τετελεσμένα. Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται και οι κατά καιρούς προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για άρση του αδιεξόδου που η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα