ΑΘΗΝΑ
17:48
|
01.10.2024
Ελεύθερη αφέθηκε η 96χρονη, Ίρμγκραντ Φούρχνερ, πρώην γραμματέας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Nαζί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερη αφέθηκε η 96χρονη, Ίρμγκραντ Φούρχνερ, πρώην γραμματέας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Nαζί, πέντε ημέρες μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια να διαφύγει και να μην εκδικαστεί η υπόθεση όπου κατηγορείτο για συνέργεια στη δολοφονία περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.

Η Γερμανίδα συνελήφθη από την αστυνομία την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες αφότου έφυγε από το σπίτι της στο Αμβούργο με ταξί.

Η ηλικιωμένη γυναίκα άσκησε έφεση και εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο σήμερα Τρίτη (5/10), όπως είχε προαποφασιστεί. Σε ανακοίνωση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι οι δικαστές ανέστειλαν το ένταλμα σύλληψης και την απελευθέρωσαν, διατάσσοντας απροσδιόριστες «εγγυήσεις».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου, στην οποία πρόκειται να διαβαστεί το κατηγορητήριο, καθώς η προηγούμενη δεν διενεργήθηκε, λόγω απουσίας της κατηγορούμενης.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η γυναίκα συμμετείχε ενεργά στο ναζιστικό στρατόπεδο Στούτχοφ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου πριν από περισσότερα από 75 χρόνια.

Germany Nazi Secretary
ναζιστικό στρατόπεδο Στούτχοφ

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η κατηγορούμενη φαίνεται να «βοήθησε τους υπεύθυνους του στρατοπέδου Στούτχοφ, στη σημερινή Πολωνία, όπου εργαζόταν ως δακτυλογράφος και γραμματέας του διοικητή του στρατοπέδου, του Πάουλ Βέρνερ Πόπε, από τον Ιούνιο του 1943 ως τον Απρίλιο του 1945,στη συστηματική δολοφονία εκείνων που φυλακίστηκαν εκεί μεταξύ του Ιουνίου το 1943 και του Απριλίου το 1945».

Παρά την προχωρημένη της ηλικία, η υπόθεση της Γερμανίδας γραμματέως εκδικάζεται στο τμήμα ανηλίκων, επειδή η ίδια ήταν κάτω των 21 ετών -τότε ηλικία ενηλικίωσης- κατά τη διάρκεια των φερόμενων εγκλημάτων. 

Πηγές: ABC, The Irish Examiner

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυρίχη: 23χρονος Κινέζος επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδιά σε παιδικό σταθμό

Μα ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη Γαλλία;

ΑΚΕΛ για 1η Οκτωβρίου: Κύπρος επανενωμένη και ειρηνική

Μειώνονται οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον Οκτώβριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα