ΑΘΗΝΑ
20:59
|
18.04.2024
Tο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Ν.Υόρκης είχε απώλειες εσόδων 150 εκατ. δολαρίων λόγω των περιοριστικών μέτρων πανδημίας το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met) θα πωλήσει περισσότερες από 200 εκτυπώσεις και φωτογραφίες από τη συλλογή του για να αναπληρώσει τις απώλειες εσόδων,ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων, που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Οι οικονομικές επιπτώσεις για το διάσημο μουσείο στις ΗΠΑ προκλήθηκαν από το πεντάμηνο κλείσιμο του το 2020, όταν η πανδημία της Covid-19 έπληξε τη Νέα Υόρκη.

Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s πωλούνται 219 φωτογραφίες συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης των Πάμπλο Πικάσο, Ρόι Λιχτενστάιν και Φρανκ Στέλλα.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, έως τις 7 Οκτωβρίου τίθενται σε δημοπρασία 168 φωτογραφίες του Μουσείου από τη συλλογή φωτογραφιών της περιόδου του εμφύλιου πολέμου. Οι εικόνες της δεκαετίας του 1860 είναι από τις πιο διάσημες συλλογές του μουσείου.

Αύριο, 6 Οκτωβρίου, θα πωληθούν σε διαδικτυακή δημοπρασία συνολικά 16 φωτογραφίες, επτά από τις οποίες προέρχονται από το βιβλίο The Americans του διάσημου Eλβετού φωτογράφου ντοκιμαντέρ Ρόμπερτ Φρανκ.

The Americans: Frank, Robert, Kerouac, Jack: 9783865215840: Amazon.com:  Books

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Φρανκ «US 90, En Route to Del Rio, Texas, 1955», που δείχνει μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί σε μαύρο αυτοκίνητο, εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 250.000 δολαρίων.

Robert Frank | Family, (U.S. 90, en Route to Del Rio,Texas) (Circa 1956) |  MutualArt

Επιπλέον θα πωληθούν ανατυπώσεις και πολλαπλά έργα διαδικτυακά από τις 4 έως 18 Νοεμβρίου.

Τον Απρίλιο του 2020, η Ένωση Διευθυντών Μουσείων Τέχνης (AAMD) εξέδωσε μια σειρά αποφάσεων που άρουν τους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο τα ιδρύματα θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις έργων, αναφέροντας ότι τα Μουσεία θα μπορούσαν να διαθέσουν έργα τέχνης «για να πληρώσουν τα έξοδα που σχετίζονται με την άμεση φροντίδα των συλλογών ..».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη με ένα συγκινητικό βίντεο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα