ΑΘΗΝΑ
08:26
|
17.05.2024
Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιεί σήμερα ο Στέβο Πενταρόφσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη (5/19) και αύριο Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Ο Στέβο Πενταρόφσκι θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του.

Θα ακολουθήσει η συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 12:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Πενταρόφσκι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ, η κ Σακελλαροπούλου θα παραθέσει, στις 20:00, επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

Η γειτονική χώρα προσβλέπει στην υποστήρθξη της Ελλάδας προκειμένου να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Μακεδονία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Βουλγαρία εμπόδισε την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, λόγω διαφωνιών για την Ιστορία και τη γλώσσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα