ΑΘΗΝΑ
12:46
|
25.04.2024
Ο Ν. Δένδιας προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την εικόνα της διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέρχεται , με φόντο τη διαγραφή Μπογδάνου από τη ΝΔ και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που σκιαγραφεί την εικόνα διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό ελλείψει σοβαρής πολιτικής πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετά την πανεθνικής απηχήσεως εμφάνιση του Δένδια στη Βουλή για το θέμα Μπογδάνου, το Μαξίμου θεώρησε απ’ ό,τι φαίνεται σκόπιμο να στείλει non paper που έλεγε ότι ο υπουργός Εξωτερικών “είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί να απαντήσει αναλόγως”.

Όπερ κι εγένετο, ο Νίκος Δένδιας επανήλθε με δήλωση του υπουργείου προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, τονίζοντας ΄ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε ως υπουργό Εξωτερικών και πως εκπροσωπεί την κυβέρνησή του και στο εξωτερικό και στο εξωτερικό.

“Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη”, σημειώνει στη δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών:

“Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα