ΑΘΗΝΑ
04:28
|
20.04.2024
Ο Γεραπετρίτης “βλέπει” επιστροφή, ο Άδωνις “επιτίθεται” σε Δένδια, ο Κυράνακης ζητεί εξηγήσεις και ο Μητσοτάκης γράφει στο Liberal.gr.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Tούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές”. Αυτή η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου εντός της Βουλής οδήγησε στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Μια διαγραφή που έγινε με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά εκμαίευσε με την έκρηξή του από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η επομένη της διαγραφής του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που εξελέγη το 2019  στην Α’ Αθήνας με 19.316 σταυρούς βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία κάπως αναποφάσιστη ως προς την ορθότητα της απόφασης του αρχηγού της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυρανάκης πρώτος ζήτησε εξηγήσεις

Ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης πληροφορήθηκε on air τη διαγραφή του συναδέλφου του. Ολοφάνερα έκπληκτος στάθηκε στο γεγονός ότι είναι η πρώτη διαγραφή στη ΝΔ σε διάστημα δύο κυβερνητικών ετών και ζήτησε πρώτος εξηγήσεις από τον αρχηγό του δηλώνοντας στο Kontra Channel: “Είναι μια απόφαση του Πρωθυπουργού, είναι ξεκάθαρο αυτό. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση. Είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια”.

Πιο ήρεμος, μάλλον, σήμερα, διευκρίνισε: “Βρέθηκα στη μιντιακή συγκυρία να πληροφορηθώ για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, λίγα λεπτά πριν βγω στον αέρα του Kontra το βράδυ. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα, ήμουν σίγουρος ότι θα δοθούν εξηγήσεις, όπως και δόθηκαν. Το βράδυ τουλάχιστον δύο φορές εστάλησαν άτυπες ενημερώσεις στους δημοσιογράφους. Ήρθε αργά το βράδυ ένα ενημερωτικό στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και σήμερα το πρωί διάφοροι υπουργοί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έδωσαν εξηγήσεις” ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. Είναι ένα θέμα που είναι λογικό να συζητείται, είναι μια κίνηση, η οποία μιντιακά έχει πάντα ενδιαφέρον”, είπε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε: “Γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για μεγάλο διάστημα συνεργάστηκα μαζί του στενά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μου έχει πει σε συζητήσεις που κάναμε παλιότερα, ότι τις αναφορές για τον εμφύλιο τις απεχθάνομαι. Θεωρεί ότι το παρελθόν πρέπει να είναι εκεί που ανήκει, στο παρελθόν, στο χρονοντούλαπο. Κάνουμε πολιτική για το μέλλον. Άρα, επειδή πάντα στην πολιτική έχει σημασία πού και πότε λες την άποψή σου και όχι τόσο πολύ ποια είναι η άποψή σου, να θυμίσω ότι χθες είχαμε τη συζήτηση για την ιστορική συμφωνία με τη Γαλλία”. Η πραγματική είδηση από χθες, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι βρισκόμαστε υπό καθεστώς εθνικής απειλής.

Η αντίδραση του Άδωνι για τον “φίλο” Μπογδάνο και τον έναν Πρόεδρο της ΝΔ  

“Ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος – φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ, δεν θέλω να πω ψέματα σ’ αυτό – έκανε πολύ μεγάλο λάθος”, δήλωσε κομπιάζοντας ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το λάθος του “φίλου” και “συμπαθή” Μπογδάνου ήταν ότι δεν κατάλαβε ποια είναι επικοινωνιακή ατζέντα της εβδομάδας για το κόμμα του. Δηλαδή: το Ελλάς-Γαλλία συμμαχία, συμφωνία.

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του σήμερα στην ιστοσελίδα Liberal.gr τοποθετείται αναλυτικά για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, τονίζοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας σε τρία επίπεδα.


Και στην πορεία της συζήτησης στο πάνελ της ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τον συνάδελφο του στο ΥΠΕΞ: “Δεν μ’ αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο”.

Πάντα ανοιχτός… ο Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εάν υπάρχει τρόπος για την επιστροφή Μπογδάνου στην Κ.Ο. της ΝΔ, με δεδομένο ότι κατά το παρελθόν βουλευτές που διαγράφηκαν επέστρεψαν. Ακολουθεί επί λέξει η ερώτηση και η απάντηση του υπουργού Επικρατείας:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχει τρόπος με τον οποίο επιστρέφει στην ΚΟ της ΝΔ; Γιατί είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες στις κοινοβουλευτικές ομάδες να γίνεται μια διαγραφή και λίγο μετά με μια δήλωση, μια συμφωνία να επιστρέφει

Απάντηση Γεραπετρίτη: Είναι ένα πολύπλευρο δυναμικό σκηνικό, εδώ βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών πολιτικών σχηματισμών, ετερόκλητων, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ συνδυασμών που δεν θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές και μέσα στο πλαίσιο ενός δυναμικού πολιτικού παιγνιδιού ότι το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον.

Δένδιας άπαξ και διά παντός 

“Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός. Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών σήμερα στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του.

“Σε ποιον απαντάει άραγε ο κ. Δένδιας; Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι υποδύεται τον αρχηγό της ΝΔ”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο είναι κατανοητός ο εσωκομματικός εκνευρισμός της ΝΔ, αλλά δεν αποτελεί δικό τους πρόβλημα. Ωστόσο, νωρίτερα ανέφερε ότι η διαγραφή Μπογδάνου καθυστέρησε 15 ημέρες, προφανώς αναφερόμενος στη δημοσίευση ονομάτων νηπίων που δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Από πλευράς Κινήματος Αλλαγής ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε πως το κόμμα του είχε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και πως η συγκεκριμένη διαγραφή δεν την αναιρεί.

Το ΚΚΕ που βρέθηκε στο στόχαστρο του διαγραφέντος πλέον βουλευτή δεν είχε κάτι άλλο να προσθέσει. Ο Θανάσης Παφίλης τα είπε όλα χθες. Ο ίδιος ο διαγραφείς εμμένει ότι είναι θύμα της αλήθειάς του.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα