ΑΘΗΝΑ
00:18
|
04.05.2024
Ο φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει ότι ο καθηγητής έστελνε μηνύματα σε ακατάλληλες ώρες και έκανε σεξουαλικά «αστεία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών από καθηγητή έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης», μαιευτήρας – γυναικολόγος με πρόσχημα ζητήματα της σχολής έστελνε μηνύματα στο messenger του facebook το βράδυ, ενώ όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές έκανε και σεξουαλικά «αστεία» στο χώρο του νοσοκομείου.

«Μία από τις ημέρες της κλινικής αφού είχαν τελειώσει οι “δουλειές” στο τμήμα, φτάνει ο κ. () στο χώρο των γιατρών και φοιτητών και επιμένει να πάμε να πάρει ένα καφέ έξω από το χώρο του Αρεταίειου. Εγώ διστάζω, αλλά δεν ήθελα να φανώ υπερβολική παρότι, όπως και σε άλλες φοιτήτριες είχε κάνει και σε μένα σεξουαλικά αστεία. Εν τέλει πήγαμε σ’ ένα πολύ κοντινό καφέ. Στην διαδρομή ξεκίνησαν από την αρχή τα άβολα αστεία όπως ”φαίνεσαι σεβάσμια κοπέλα, δε με κοιτάς στα μάτια, μου μιλάς και στον πληθυντικό” με την απάντησή μου να είναι “σας μιλάω στον πληθυντικό γιατί είστε καθηγητής μου” και η απάντηση ήταν “άρα δεν είναι θέμα η διαφορά ηλικίας”. Προσπάθησα να αποφύγω τέτοια σχόλια και όταν με ρωτούσε κάτι άσχετο όπως τι δουλειά κάνουν οι γονείς μου, το υπερανέλυα για ν’ αποπροσανατολίσω από οποιαδήποτε συζήτηση. Βέβαια, γρήγορα με ρώτησε την ηλικία των γονιών μου και όταν απάντησα το σχόλιο που ακολούθησε ήταν “πάλι καλά, γιατί αλλιώς θα ήταν παράξενο”», καταγγέλλει φοιτήτρια της Ιατρικής μέσω της ανακοίνωσης του φοιτητικού συλλόγου εξιστορώντας συγκεκριμένο περιστατικό.

Παράλληλα, ο φοιτητικός σύλλογος ζητεί την απομάκρυνσή του από τη θέση του υπεύθυνου φοιτητών στη Γυναικολογία, και από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο Σύλλογος Φοιτητών οργάνωσε κινητοποίηση στη Β’ Γυναικολογική Κλινική, στο Αρεταίειο, καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που έχει βιώσει ή παρατηρήσει ανάλογα περιστατικά να τα καταγγέλλει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα