ΑΘΗΝΑ
01:56
|
27.04.2024
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στην πρώην Εθνική Λυρική Σκηνή της οδού Ακαδημίας, που, καλύπτει διαφορετικά μουσικά είδη, ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, 9 Οκτώβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας που πάνω από μισό αιώνα στέγαζε Εθνική Λυρική Σκηνή, ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο,9 Οκτωβρίου, τις μουσικές παραστάσεις.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, παρουσιάζοντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, χαρακτήρισε το “Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια” κέντρο του πολιτισμού της Αθήνας”.

Σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, με το βαρύ ιστορικό παρελθόν, οφείλαμε να δώσουμε ένα αντίστοιχα λαμπρό μέλλον και έτσι σήμερα, με υπερηφάνεια μπορώ να σας ανακοινώσω ότι το ΟΛΥΜΠΙΑ κάνει μία νέα αρχή, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα «τολμηρό, υπερβατικό, κλασσικό αλλά και σύγχρονο.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Olivier Descotes, δήλωσε ότι το Ολύμπια θα παραμείνει αφιερωμένο στο λυρικό θέατρο αλλά και σε διαφορετικά είδη μουσικής, με έμφαση πάντα στη φωνή, καθώς και σε άλλες μορφές τέχνης.

Είπε πως ο στόχος των εκδηλώσεων είναι να συγκεντρώσει ένα ευρύ κοινό μέσα από ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα ικανό να αγγίξει διαφορετικές γενιές.

Απ΄ό το Σάββατο, 9 Οκτώβρη ως το τέλος του 2021, το πρόγραμμα εστιάζει κυρίως στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με παραστάσεις όπερας, οπερέτας, θεάτρου και σύγχρονου χορού, που πλαισιώνονται παράλληλα από πολλά μουσικά αφιερώματα, συναυλίες τζαζ και έντεχνης μουσικής, συνθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ευρές καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το νέο πρόγραμμα είναι δομημένο γύρω από τρεις κεντρικές θεματικές, τρεις επετείους – ορόσημα για τη χώρα: Τον εορτασμό των 200 χρόνων – μέχρι και το τέλος του 2021 – από την Ελληνική Επανάσταση, τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως επίσης και την επέτειο γέννησης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το 2022.

Η έναρξη της νέας σεζόν στο Ολύμπια πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα», την ιδιαίτερη συνάντηση της θεατρικής ομάδας των bijoux de kant με το ηρωικό δράμα του Αθανάσιου Χριστόπουλου «Αχιλλεύς» (1804) που διερευνά και επαναδιαπραγματεύεται την έννοια της ελληνικότητας και της συλλογικότητας μέσα από το μύθο της οργής του Αχιλλέα απέναντι στον Αγαμέμνονα.

Στις 19 Οκτωβρίου παρουσιάζεται η οπερέτα του Τζιοατσίνο Ροσίνι “Η Πολιορκία της Κορίνθου”που αναφέρεται στον αγώνα των Ελλήνων κατά των Οθωμανών και κινητοποίησε το φιλελληνικό κίνημα στη γαλλική πρωτεύουσα. Η οπερέτα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην παρισινή εκδοχή της, αυτή του 1826.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 12 ως τις 21 Νοεμβρίου η ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες, με τίτλο U(R)TOPIAS, σε σύλληψη και χορογραφία της Πατρίσια Απέργη.

Στις 23 Νοεμβρίου, αποδίδεται φόρος τιμής στην εμβληματική μορφή του Μίκη Θεοδωράκη, με ένα αφιέρωμα στο οποίο οι Νένα Βενετσάνου, Κώστας Μακεδόνας, Μαρία Σουλτάτου και Δώρος Δημοσθένους, ερμηνεύουν τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης συνεισφοράς του.

Στις 24 Νοεμβρίου, έρχεται η ώρα της τζαζ με την ορχήστρα Athens Big Band, που, συμπράττει με δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές διεθνώς, την Ειρήνη Κωνσταντινίδη και τον Alex Affolter, και μας καλεί στη συναυλία Golden Voices! για να ζήσουμε μια βραδιά γεμάτη διαχρονικές μελωδίες, με επίκεντρο τη «χρυσή εποχή» της τζαζ.

Στις 28 Νοεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την όπερα Ανδρονίκη του Αλέξανδρου Γκρεκ, μια συμπαραγωγή με το Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων της Πρωτοβουλίας 1821 – 2021.

Λίγο πριν τελειώσει το 2021, στις 29 Δεκεμβρίου, η Φωτεινή Βελεσιώτου μας οδηγεί σε μια μουσική περιπλάνηση με συναίσθημα και δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και κομμάτια μεγάλων συνθετών. Μαζί της στη σκηνή θα είναι η Ανατολή Μαργιολά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, η ατμόσφαιρα στο θέατρο Ολύμπια θα είναι μαγική. Αποχαιρετάμε το 2021 με την εορταστική συναυλία The Twelve Days of Christmas, με τραγούδια και ύμνους απ’ όλο τον κόσμο, παρέα με τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων και τη διακεκριμένη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη υπό την μπαγκέτα του Σταύρου Μπερή.

Στις 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτοχρονιάτικο Gala Όπερας,  με τους διεθνούς φήμης Μυρτώ Παπαθανασίου, Pietro Adaíni και Δημήτρη Τηλιακό και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Nikolas Nägele. Το ωραιότερο μουσικό «ποδαρικό» για το 2022, διάσημες άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες, μια συναυλία αφιερωμένη στον έρωτα.

Πώς θα γίνεται η είσοδος χώρο του Μουσικού Θεάτρου

Η είσοδος στους χώρους του Θεάτρου προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), ενώ πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας.

Κατά την άφιξη των θεατών στο θέατρο:

  • Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται στους θεατές να προσέρχονται στο θέατρο τουλάχιστον μία ώρα (60’) πριν από την έναρξη της παράστασης.
  • Κατά την είσοδο στο θέατρο πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται μόνο στις θέσεις τους και δεν αλλάζουν θέση.
  • Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους.
  • Μετά το πέρας της παράστασης θα γίνεται σταδιακή αποχώρηση από το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της ταξιθεσίας.
  • Δεν θα υπάρχει διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 19.00
Σάββατο: 10.00 – 16.00
Κυριακή: 11.00 – 16.00
Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 20.30
Σάββατο: 10.00 – 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα, στάση Μετρό Πανεπιστήμιο
Τ. 210 3642540

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα