ΑΘΗΝΑ
17:31
|
25.04.2024
Ιδιαίτερα επικριτικά στέκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, μετά τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιδιαίτερα επικριτικά στέκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, μετά τα σημερινά (Τετάρτη, 6/10) μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και στα οποία περιλαμβάνεται η πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κάνει λόγο για μέτρα που «ενισχύουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα» ενώ το ΚΚΕ κάνει λόγο για εργαλειοποίηση του ως μέσου διχασμού. Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει σε δήλωσή του πως η παροχή «κινήτρων» στους εμβολιασμένους, πρέπει να συνδυαστεί με αποτελεσματικούς ελέγχους, ενώ το ΜέΡΑ25 μέσω του εκπροσώπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη, κάνει λόγο για «είσοδο της ολιγαρχίας στα κερδοσκοπικά πεδία που η κάθε κρίση (υγειονομική, οικονομική κλπ.) γι’ αυτούς -με τη βοήθεια της Κυβέρνησης-, γεννά».

Α. Ξανθός: Η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά λάθος μήνυμα

«Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση «κατάφερε» να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Και με τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, κάνει ότι μπορεί για να το ενισχύσει« αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας και σημερινός τομεάρχης Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση «κατάφερε» να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Και με τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, κάνει ότι μπορεί για να το ενισχύσει. Το πρόβλημα είναι ότι η επιστροφή στην «κανονικότητα» των εμβολιασμένων και η άρση περιορισμών στις «κόκκινες περιοχές», είναι μια επισφαλής επιδημιολογικά επιλογή, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας και ευρύτατης κυκλοφορίας του ιού. Η κυβέρνηση «παίζει» επικοινωνιακά με την «ιερή αγανάκτηση» των εμβολιασμένων εναντίον των ανεμβολίαστων και «καλοπιάνει» τους επαγγελματίες της εστίασης και της διασκέδασης. Χωρίς βεβαίως να έχουν συζητηθεί αυτά τα μέτρα σε κανένα επιστημονικό όργανο.

Την ώρα λοιπόν που η θέση της χώρας στους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας (διασωληνώσεις, θνητότητα) είναι τραγική και το «καλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρώπης» -όπως ισχυριζόταν ο κ. Μητσοτάκης- έχει «βαλτώσει», η κυβέρνηση ρίχνει τα standards ασφαλείας και στέλνει για άλλη μια φορά λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Αντί λοιπόν για μια επικαιροποιημένη υγειονομική στρατηγική στη νέα φάση, με προτεραιότητα ένα αξιόπιστο και πειστικό restart των εμβολιασμών, την καλή επιδημιολογική επιτήρηση και προνοσοκομειακή διαχείριση, καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία του ΕΣΥ με εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών στα περιστατικά covid , η κυβέρνηση επιμένει στην λογική της ατομικής ευθύνης και στην αποτυχημένη και διχαστική γραμμή της «ελευθερίας» και των «προνομίων» για τους εμβολιασμένους. Έτσι όμως υπονομεύεται η αξιοπιστία της συνολικής διαχείρισης, δεν προκύπτουν κοινωνικές συναινέσεις και, φυσικά, δεν επιτυγχάνεται ούτε ο στόχος του καθολικού εκούσιου εμβολιασμού.»

ΚΙΝΑΛ: Η παροχή «κινήτρων» στους εμβολιασμένους, πρέπει να συνδυαστεί με αποτελεσματικούς ελέγχους

«Οι εξαγγελίες για παροχή ”κινήτρων” για τους εμβολιασμένους, αν δεν συνδυαστούν με αποτελεσματικούς ελέγχους εφαρμογής των μέτρων, εμπεριέχουν ένα τεράστιο ρίσκο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

«Η πανδημία καλπάζει, το ΕΣΥ οδηγείται και πάλι στο κόκκινο, οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν, κάθε μέρα θρηνούμε δεκάδες θανάτους, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. 

Οι εξαγγελίες για παροχή ”κινήτρων” για τους εμβολιασμένους, αν δεν συνδυαστούν με αποτελεσματικούς ελέγχους εφαρμογής των μέτρων, εμπεριέχουν ένα τεράστιο ρίσκο. 

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για να ενισχύσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες, και να προωθήσει τον εμβολιασμό στον πληθυσμό. 

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει περιθώρια για άλλα λάθη. Λάθη που ομολογήθηκαν με την αντικατάσταση όλων των προσώπων που εμπλέκονταν στην διαχείριση της πανδημίας ως σήμερα.   »

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εξηγήσει πώς οι σημερινές εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας ενισχύουν την εμβολιαστική εκστρατεία

«Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εξηγήσει πως οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας ενισχύουν την εμβολιαστική εκστρατεία» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εξηγήσει πως οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας ενισχύουν την εμβολιαστική εκστρατεία, γιατί αυτό δεν το κατάλαβε κανείς. Πάνω στη βιασύνη της να αξιοποιήσει για άλλη μία φορά το εμβόλιο ως μέσο διχασμού, “ξέχασε” να αναφέρει τί θα κάνει για τα μέτρα πρόληψης, την επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που είναι απαραίτητοι όροι για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Μ. Κριθαρίδης: Αφού κατάλαβε η Κυβέρνηση ότι ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με την απαγόρευση της μουσικής, θα ελπίζαμε ότι θα ενίσχυε και το ΕΣΥ

«Η Κυβέρνηση που τόσο καιρό μας έλεγε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας περνάει μέσα από την απαγόρευση της μουσικής, ή ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται περισσότερο μετά τα μεσάνυχτα, αποφάσισε σήμερα -με έναν και πλέον χρόνο καθυστέρηση- ότι αυτές οι ανόητες, αυταρχικού τύπου απαγορεύσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και καμία λογική» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη:

«Η Κυβέρνηση που τόσο καιρό μας έλεγε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας περνάει μέσα από την απαγόρευση της μουσικής, ή ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται περισσότερο μετά τα μεσάνυχτα, αποφάσισε σήμερα -με έναν και πλέον χρόνο καθυστέρηση- ότι αυτές οι ανόητες, αυταρχικού τύπου απαγορεύσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και καμία λογική.

Θα ελπίζαμε πως μετά από αυτή την αυτονόητη διαπίστωση, η Κυβέρνηση θα προχωρούσε και σε ενίσχυση του ΕΣΥ, στη δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου για δωρεάν, μαζικά ράπιντ τεστ στον πληθυσμό (εμβολιασμένο και μη), στην αύξηση των μέσων μεταφοράς, στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και σε μια πραγματική και ουσιαστική καμπάνια ώστε με πειθώ και σεβασμό να πείσει τους ανεμβολίαστους. Ξέρουμε ωστόσο ότι οι «άριστοι» επιτελάρχες του κ. Μητσοτάκη δεν θα πράξουν κάτι τέτοιο, καθώς δεν αποσκοπούν στην πραγματική έξοδο της χώρας από την πανδημία, αλλά στην είσοδο της ολιγαρχίας στα κερδοσκοπικά πεδία που η κάθε κρίση (υγειονομική, οικονομική κλπ.) γι’ αυτούς -με τη βοήθεια της Κυβέρνησης-, γεννά.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα