ΑΘΗΝΑ
17:48
|
26.04.2024
Δυνάμεις της αστυνομίας, συνοδεία μελών της αρμόδιας αρχής HAICA κατάσχεσαν μηχανήματα και έκλεισαν τον σταθμό Zitouna TV.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τηλεοπτικό σταθμό του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα, Zitouna TV, έκλεισαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας με εντολή της κυβέρνησης κρίνοντας πως λειτουργούσε εδώ και χρόνια παράνομα, καθώς δεν είχε εξασφαλίσει νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Από τον σταθμό κατασχέθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός με απόφαση της “Ανώτατης Αρχής Οπτικο-ακουστικής Επικοινωνίας” (HAICA) .

Εικόνα

Ο επικεφαλής παραγωγής προγράμματος του σταθμού, Νασρεντίν μπιν Χαμούντα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού έγινε από αστυνομικούς, συνοδεία μελών της Αρχής HAICA, στα κεντρικά γραφεία και στούντιο που παράγει εκπομπές και για άλλους τυνησιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Tunisia police

Ο τηλεοπτικός σταθμός Ζitouna, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2012, λίγο μετά τις εξεγέρσεις της λεγόμενης “αραβικής άνοιξης”, θεωρείται φίλα προσκείμενος στα ισλαμικά κόμματα Εναχντα και Καράμα τα οποία αντιτίθενται σφόδρα στον πρόεδρο της Τυνησίας, Σαίς Καίντ που έχει καταλύσει την προηγούμενη κυβέρνηση και διέλυσε το κοινοβούλιο επικαλούμενος το άρθρο 17 του συντάγματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα